Hlavní obsah

Lékárníci chtěli odstranit zápach z mrtvé krysy, místo toho způsobili explozi

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zaměstnanci lékárny v londýnském Wimbledonu udělali v pondělí školáckou chybu, která se neobešla bez následků. Když se chtěli zbavit zápachu z mrtvé krysy, zapálili aromatickou svíčku a do okolí nastříkali vonný sprej. Tato kombinace měla ovšem naprosto jiný účinek, než původně zamýšleli, způsobila explozi.

Článek

Když v pondělí přišli zaměstnanci do lékárny v ulici Merton ve Wimbledonu, ochromil je zápach z mrtvé krysy, která ležela kdesi za regály. Nenašli ji však, proto na místě, odkud byl zápach cítit nejsilněji, zapálili aromatickou svíčku.

To ale nepomohlo, a tak jeden z lékárníků rozprášil na stejném místě ještě osvěžovač vzduchu. Jediné, k čemu to pomohlo, byl výbuch. Exploze vyhodila do vzduchu vchodové dveře a shodila strop.

Na místo byli okamžitě přivoláni hasiči. Dorazily dva hasičské vozy celkem s 15člennou posádkou.

Otevřený oheň a sprej k sobě zkrátka nepatří

„Nechtěli jsme ty zatracené dveře vyhodit do povětří,“ argumentovali pracovníci lékárny po nehodě. Jak se ale říká, neznalost neomlouvá.

„Nikdy nestříkejte osvěžovačem nebo deodorantem v okolí hořící svíčky nebo jakéhokoli jiného otevřeného ohně. Jak jsme se přesvědčili, následky mohou být velmi nebezpečné,“ upozornil mluvčí londýnských hasičů.

Jeden lékárník byl jen s lehkými popáleninami na rukou a obličeji převezen do nemocnice. Další pak utrpěl šok, jinak ale k žádným zraněním naštěstí nedošlo. Obchod byl navíc podle deníku The Daily Mail hned druhý den, tedy v úterý 13. prosince, otevřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám