Hlavní obsah

V Moskvě se nad demonstranty zjevilo UFO, mohlo jít o špionážní sondu

– Moskva
Novinky, Markéta Klánská

Tento víkend se v Moskvě sešly tisíce protestujících, kteří nebyli spokojeni se sporným výsledkem voleb. Pozornost některých z nich ovšem odvedl neidentifikovatelný létající objekt nad jejich hlavami. Zavítalo nad Kreml plavidlo mimozemské civilizace, nebo šlo o lidmi ovládané špionážní vznášedlo? To jsou otázky, které si nyní mnozí kladou.

Článek

Na moskevském náměstí Bolotnaja se v sobotu sešlo na 25 tisíc lidí, aby demonstrovali proti falšování ruských voleb. Některé z demonstrantů ovšem ještě více než volební vítězství strany Jednotné Rusko premiéra Vladimira Putina překvapilo UFO na obloze. Několik šokovaných přihlížejících dokonce vylezlo na stromy, aby měli na záhadné vznášedlo lepší výhled.

Jeden z přítomných demonstrantů pořídil amatérské záběry. Video ale bohužel není příliš kvalitní. Nelze totiž přesně určit tvar objektu, ani jeho velikost. Vypadá to však, jakoby měl létající objekt lopatky podobné těm u helikoptéry. Svědkům se také zdálo, že barevně blikající vznášedlo nemělo motor.

Pochází sonda od mimozemšťanů nebo od lidí?

Deník The Daily Mail požádal o vyjádření Michaela Cohena, australského autora článků o paranormální aktivitě.

„NASA v současné době připustila, že mimozemšťané mohou monitorovat naši civilizaci prostřednictvím sond bez posádky. Co se týče objektu nad Moskvou, je skutečně možné, že je to právě jedna z těch sond, a že se mimozemšťané zajímají o naše politické záležitosti,“ uvedl Cohen.

Naproti tomu Stephen Hannard z britské organizace The Alien Disclosure Group, která se zabývá objasňováním UFO, je toho názoru, že šlo o dálkově ovládané vznášedlo, které však mají na povel lidé. Odkázal se například na podobné zařízení, které bylo v listopadu použito při demonstracích v polské Varšavě.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám