Hlavní obsah

Mladé fotbalistky bojují nahotou za práva a ochranu zvířat

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Největší světová organizace na ochranu a práv zvířat PETA vyšla do války proti jejich týrání s novou zbraní. Jsou jí mladé, krásné a jen ve spodním prádle oděné dívky, mimo jiné členky týmu amerického fotbalu.

Článek

Členky týmu Toronto Triumph, které jsou zvyklé hrát své zápasy jen ve spodním prádle, se podle anglického serveru Daily Mail předvedly na svém domovském stadionu tentokrát v roli ochránkyň zvířat. Jen v helmě, s míčem a s chrániči ramen podpořily novou antikampaň organizace PETA.

Mimo pózování se také minulý týden zúčastnily demonstrace.

Cílem celé akce bylo povzbudit lidi k tomu, aby si jako dárky k Vánocům nekupovali oblečení, které je ze zvířecí kůže a aby si je ani nepřáli. „Když budete mít koženou bundu, zkuste se někdy zamyslet nad tím, co se muselo stát tomu zvířeti, abyste ji vy mohli nosit,“ dodala jedna z hráček týmu Triumph.

Ovšem ne celé video je pokoukání lichotící lidskému oku, mimo krásek totiž ukazuje také příklady brutálního zacházení se zvířaty. Vedoucí antikampaně Emily Levenderová dodává: "Nošení kožešin je osobní chyba, s tolika možnostmi v oblékání, které jsou dnes k dispozici, není pro nošení kůže žádná omluva.“

Polonahé protestující aktivistky z řad PETA se v minulosti objevily i v České republice, jako místo protestu si tehdy vybraly Karlův most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám