Hlavní obsah

Švýcar prodává svůj vyladěný mercedes za 208 miliónů, bolí z něj oči

Novinky, Jakub Kynčl

Jak to vypadá, když se okolo vás točí nezdravě velké množství peněz? Něco by vám k tomu možná mohl říci i švýcarský obchodník Ueli Anliker. Ten si totiž koupil luxusní mercedes, do kterého investoval v přepočtu přes 100 miliónů korun. Pracovalo na něm 35 mechaniků, kteří na něm odpracovali celkem 30 000 pracovních hodin. Teď chce Švýcar vůz prodat.

Článek

Ueli Anliker jistě není sebestředný člověk. To, že předělaný vůz nechal pojmenovat po sobě, je jistě pouze nějaká zlomyslná náhoda. Luxusní pozlacené vozidlo nyní nese název Anliker McLaren SLR 999 Red Gold Dream. Švýcarovo ego však zřejmě dramaticky utrpělo, když jeho designové změny strhali moderátoři populárního motoristického pořadu Top Gear. Ti uvedli, že tento lak může člověku vypálit díru do očí a mohou z něho být noční můry.

Foto: Profimedia.cz

Z interiéru auta vás mohou trochu bolet oči...

Karosérie má na sobě naneseno 25 vrstev červené barvy, do které bylo zapracováno pět kilogramů zlatého prachu. Každý disk je pokrytý 24karátovým zlatem, stejně tak jako reflektory a dveřní kliky. Motor o objemu 5,4 litru byl techniky ještě značně poladěn a má tak o třetinu vyšší výkon, než je standardní. Do interiéru je pak ještě zapracováno asi 600 rubínů, které by samy o sobě stály zhruba devět miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Bok auta nese jméno švýcarského boháče. O to asi zájemce příliš stát nebude...

Foto: Profimedia.cz

Švýcar Ueli Anliker se svým vozem a hosteskou. Ta prý na prodej není.

Anliker vůz nyní prodává v přepočtu za "minimálně" 208 miliónů korun, čímž jde o nejdražší automobil na volném trhu. Jeho mluvčí informoval, že prodej vozu nebyl nikdy Švýcarovým záměrem, avšak Anliker prý zváží zajímavou nabídku. Vůz má podle něj hodnotu ještě daleko vyšší.

Mercedes SLR se začal prodávat v roce 2003 a jeho výroba skončila teprve v loňském roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám