Hlavní obsah

Stařenka odkázala milovanému kocourovi 10 miliónů eur

– Řím
Novinky, Markéta Klánská

O domácích mazlíčcích se málokdy mluví jako o dědicích, čtyřletý kocour Tommaso se ale proslavil právě touto cestou. Jeho 94letá majitelka z Říma, která ho zachránila před bídným životem na ulici, nedávno zemřela a v závěti mu odkázala neuvěřitelných deset miliónů eur (255 miliónů korun). Tommaso se tak zařadil mezi nejbohatší zvířata světa.

Článek

Černého kocoura z Itálie potkalo štěstí, když ho z ulic Říma ještě jako kotě zachránila osamělá stará paní jménem Maria Assuntová. Do Tommasa, jak kocoura pojmenovala, se naprosto zbláznila. Když jí ale vypovědělo zdraví, začala se vážně obávat o jeho budoucnost. V listopadu roku 2009 tedy sepsala závěť.

Nejprve sice nařídila svým právníkům, aby určili asociaci věnující se péči o zvířata a přenechali jí veškerý majetek s tím, že se bude starat o Tommasa. Žádný spolek však neodpovídal stařenčiným náročným podmínkám.

Dědictví připadlo kocourovi skrze zdravotní sestru

Rozhodla se proto veškerý svůj majetek, který zahrnuje peníze, byty a domy v Římě a Miláně, stejně jako pozemek v Kalábrii, odkázat přímo Tommasovi prostřednictvím své zdravotní sestry Stefanie, která o ni pečovala v posledních měsících života.

„Ke své zdravotní sestře se chovala s láskou. Jsme přesvědčeni, že Stefania je tím správným člověkem, který splní všechna přání staré dámy. Miluje totiž zvířata, stejně jako je milovala ona,“ řekla italskému deníku Il Messaggero Anna Orecchioniová, jedna z právniček.

Čtyřiadevadesátiletá stařenka své bohatství tajila

„Slíbila jsem, že se po její smrti budu o kocoura starat. Chtěla mít jistotu, že se Tommasovi dostane mnoho lásky a hýčkání. Nikdy jsem ale netušila, že je tak bohatá. Byla totiž velmi diskrétní a mlčenlivá. O jejím osobním životě jsem tak věděla jen velmi málo. Prozradila mi jen, jak moc trpěla samotou,“ řekla Stefania.

Žena zemřela podle deníku The Daily Telegraph před několika týdny ve věku 94 let. Pohádkově bohatý Tommaso nyní žije s novou majitelkou a ještě s další kočkou v domku na okraji Říma. Přesná adresa je ovšem z bezpečnostních důvodů utajena, aby se do oněch míst nestahovali lovci pokladů a hochštapleři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám