Hlavní obsah

Stařenky pózovaly pro kalendář s heslem "nahotou za novou kuchyň"

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lake Helen

Nahé ženy, které se objevují na stránkách časopisů a kalendářů, bývají zpravidla mladé a sexy. V americkém městečku Lake Helen se ale v kalendáři pod názvem „Ladies of 32744“ objevily zralé ženy, některé ve svých téměř 90 letech, a všechny nahé. Za vytěžené peníze si chtějí pořídit novou kuchyň do svého domova.

Článek

Ženy z floridského domu pro manželky, sestry a dcery veteránů byly nuceny vymyslet způsob, jak vydělat peníze na novou kuchyň. Svými dosavadními aktivitami ale byly schopny vydělat pouze několik stovek dolarů, což se ani zdaleka neblíží 10 000 dolarům (188 000 korun) potřebným na nové vybavení.

Jejich přítelkyně a editorka místních novin Pat Chadwicková tedy přišla s bláznivou myšlenkou. Nechala se inspirovat britským filmem z roku 2003 s názvem „Holky z kalendáře“ a přiměla stařenky, aby vytvořily kalendář složený z jejich aktů.

Ačkoli tyto Američanky nechtěly vybírat peníze na výzkum leukémie jako ženy z filmu, který byl inspirovaný skutečnou událostí, přesto dokázaly zabojovat. Nafotily se, nechaly své snímky upravit do pestrobarevných koláží a vytvořily kalendář, v jehož názvu se objevuje směrovací číslo jejich městečka.

Zábava, poselství a pouhá iluze nahoty

Zda je jejich dílo vkusné, o tom se mohou lidé jen dohadovat, jisté však je, že nejde o nic nemravného. Ve skutečnosti na sobě měly nějaké oblečení a jejich těla byla ještě poschovávána za pugety růží, transparenty, nebo dokonce domácí kočky.

„Ale ne, ani náhodou to není riskantní. To je přesně to, co zaujme, ne? Myslím, že tím vysíláme poselství. Zábavu si můžete užít v jakémkoli věku, stačí se jen na věci dívat pozitivně,“ řekla pro regionální deník The Daytona Beach News Journal 87letá Betty Pfahlerová, nyní známá také jako „Miss červen“, podle níž ta zábava za iluzi nahoty skutečně stála.

Prvních 200 kusů vydaly ženy v předvečer Dne díkůvzdání. Náklad kalendářů, které jsou v prodeji za 13 dolarů (245 korun), byl ovšem okamžitě rozebrán, a tak se nyní čeká na další dotisk. Jak ale ženy říkají, i když se jim nepodaří získat potřebnou sumu na novou kuchyň, užily si alespoň moře legrace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám