Hlavní obsah

Ztracený pes byl nalezen po osmi letech téměř 5000 km od domova

– Marysville
Novinky, Markéta Klánská

Když majiteli zmizí pes, zpravidla se najde po několika hodinách nebo dnech v nedalekém sousedství. Fenka Petunia, která se ztratila rodině z Virginie v roce 2003, však byla nalezena teprve minulý týden a ještě v Kalifornii, tedy na opačném konci Spojených států.

Článek

Podle kanceláře šerifa v kalifornském okrese Yuba County zatoulaného psa našla Meg Edenová. Minulou středu zrovna pracovala na výcviku svých vlastních psů v rezervaci Spenceville Wildlife, když našla zvíře, které vypadalo jako opuštěný stafordšírský teriér.

Vzala si tedy psa přes noc domů a druhý den ho převezla do útulku v Yuba County. Tamní zaměstnanci u něj našli mikročip, který odkazoval na veterinární kliniku ve Virginii. Prokázalo se, že jde skutečně o amerického stafordšírského teriéra, jehož majitelka byla identifikována jako Kirsten Pruittová.

Majitelka reagovala s naprostým nadšením

Pruittová po upozornění veterinární kliniky kontaktovala kalifornský útulek a prozradila jim, že postrádá Petunii, jak fenku pojmenovala, už ode Dne díkůvzdání roku 2003. Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, podle zaslané fotky potvrdila, že je to skutečně Petunia.

„Byla nesmírně nadšená,“ popsal reakci Pruittové Damon Gill z kanceláře šerifa v Yuba County. Zároveň ještě televizi KCRA řekl, že Pruittová má osmileté dítě, které se se psem vlastně nikdy nesetkalo.

Útulek nyní spolupracuje s majitelkou nalezeného psa, aby se ještě do Vánoc mohla rodina z Virginie s Petunií setkat a odvézt si ji domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám