Hlavní obsah

Létající muž překonal rychlost 250 km/h, zvukem připomínal raketu

Novinky, Jakub Herzán
Stryn

Závislý na adrenalinu, i tak se dá popsat Espen Fadnes, muž, který létá bez křídel rychlostí přes 250 km/h. Jen díky své kombinéze, bez motorů a jiných technických vylepšení překonává v ohromné rychlosti hory, rokle, jezera, útesy. O tomto muži opravdu platí tvrzení, že je rychlý jako raketa.

Článek

Video je pořízené při seskoku z téměř čtyř kilometrů vysokého útesu v Norsku, kamerou připevněnou na Espenově helmě. A záběry jsou to fantastické, muž létá těsně vedle skal, ale i těsně nad zemí. Při průletu kolem dalších kamer to vypadá, jako by právě proletěla stíhačka, dá se říci, že i zvuk je tomu podobný.

Fadnes samozřejmě není ve wingsuitingu žádným nováčkem, svůj první světový titul v této disciplíně vyhrál v roce 2010. Létání umožňuje speciální kombinéza, která je navržena tak, aby měla větší odpor vzduchu, tudíž umožňuje větší manévrovatelnost – schopnost létání.

Jedním z dalších slavných „letců“ je i Američan Jeb Corliss. Ten je známý například přeletem přes Grand Canyon nebo průletem úzkou štěrbinou ve skále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž proletěl úzkým skalním otvorem jako pták, jen ve speciální kombinéze s křídlyVideo: Reuters

Nezbývá než se těšit, kam tito letci posunou své hranice možností a co předvedou příště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám