Hlavní obsah

Triky s barovou stoličkou na vodní hladině

Novinky, Markéta Klánská
Williamsville

Vodní lyžování se, jak už název napovídá, provozuje především na lyžích. Fantazii se ale meze nekladou, a tak není divu, že si někdo pro tento sport vybral třeba kus nábytku. Video z počátku prosince ukazuje mladého Američana, jak se proháněl za člunem po jezeře v Missouri na disku, na němž měl ještě postavenou barovou stoličku.

Článek

Osmadvacetiletý uživatel vystupující pod jménem Tim Maire nahrál tuto sobotu na internet video, na kterém „lyžoval“ po jezeře Wappapelo. Zvolil si však netradiční způsob, místo lyží si stoupl na disk o průměru 1,2 metru, na kterém byla ještě umístěna barová stolička.

Nejenže si muž na tu stoličku sedl, ale ještě si vylezl nahoru a stál na ní, to vše za jízdy a bez jištění. Aby tento svůj kousek ještě završil, provedl na stoličce obrat o 360 stupňů.

Jakkoli se to zdá šílené a neobvyklé, podle počtu videí na internetu, na kterých lidé stejným způsobem brázdí vody na barové stoličce, je vidět, že o nic unikátního zřejmě nejde. Někteří tomuto "barovému" sportu dokonce dali název "stooling".

Jízda na vodním kole

Že se dá na vodě "lyžovat" na čemkoli, potvrzuje i Tony Klarich ze Spojených států, který poprvé stoupl na vodní lyže v roce 2004. Okamžitě si tento sport oblíbil a začal zkoumat nejrůznější způsoby, jak by mohl svou zálibu ještě ozvláštnit. Během posledních sedmi let se tak svezl už na 60 různých věcech, včetně stolu, štaflí, člunu a také kola.

Lyžovat na vodě umí i slon

Tak jako tak, vodní lyžování zřejmě není takové umění, když to dokáže třeba i slon. V padesátých letech to na Floridě předváděla samice chobotnatce jménem Queenie, která dostala přízvisko "jediný lyžující slon na světě". Letos v létě ovšem zemřela, dožila se ale 59 let, což je na život v zajetí úctyhodný věk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám