Hlavní obsah

Sebral nebožtíkovi z rakve kytaru, hrozí mu deset let vězení

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou lekci dostane dost možná pracovník hřbitova Allouez Catholic Cemetery and Chapel Mausoleum v americkém Wisconsinu Steven Conard. Pokusil se totiž z rakve Randalla Jourdana odcizit elektrickou kytaru, se kterou si přál být pohřben. To se však chmatákovi krutě nevyplatilo. Informoval o tom zpravodajský kanál Sky News.

Článek

Steven Conard si nezákonně dopomohl ke krémově zbarvené elektrické kytaře Fender Telecaster, která ležela v rakvi na těle Randalla Jourdana. Ten si přál být pohřben se svou "chloubou a radostí".

Kytara byla u podezřelého zajištěna pouhý den po krádeži a byla již vrácena mrtvému do rakve. Randall Jourdan hrál podle členů své rodiny na tento nástroj více než 40 let.

Conard se údajně prozradil sám, když řekl tamějšímu správci, že tu kytaru musí získat stůj co stůj. Byla podle něj moc drahá na to, aby skončila pod zemí. Při pondělním stání u soudu nevznesl proti obvinění žádnou námitku. Verdikt se dozví v lednu. Za mřížemi může skončit až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám