Hlavní obsah

Vystavená kostra z londýnské hladomorny je lidská, ukázal výzkum

Londýn

Populární strašidelná krypta v Londýnských kobkách (London Dungeon) je ještě strašidelnější, než si kdokoli myslel. Oblíbená turistická atrakce ukazuje hororovým stylem nejtemnější okamžiky hlavního města Velké Británie, nyní se ovšem ukázalo, že jedna z lidských koster, které jsou v ní vystaveny, je podle nejnovějších zkoumání skutečná, a nikoli jen atrapa.

Foto: Profimedia.cz

Vstupní brána do expozice Londýnského žaláře

Článek

Kosti zde mohly být vystaveny návštěvníkům a turistům od roku 1975, kdy byla atrakce otevřena.

Kosterní pozůstatky stávající z útlého hrudního koše a páteře byly pojmenovány Kate, tedy přesně ve stylu suchého anglického humoru - podle vychrtlé britské modelky Kate Moss.

Foto: Profimedia.cz

Kate Mossová

Kostra může pocházet z doby počátků anatomického výzkumu v Londýně, kam byly lidské pozůstatky běžně dováženy. Další z vystavených koster pojmenovaná Twiggy může být podle odborníků také pravá. Proto bude v nejbližších dnech podrobena testům, uvedl Daily Mail.

Bill Edwards, expert z Guy's Hospital's Medical Museum v Londýně, potvrdil, že pozůstatky Kate byly opravdu lidské. Druhá kostra může být podle něj kombinací lidských a umělých kostí. Její části mohly být sestaveny dohromady v 50. letech minulého století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám