Hlavní obsah

Bílý žralok vyděsil rybáře, byl velký jako jejich loď

Novinky, Jakub Herzán
Wrightsville Beach

Skupinku rybařících přátel vyděsil na jejich výletě u Wrightsville Beach v Severní Karolíně obrovský šestimetrový bílý žralok. Jejich strach podpořil hlavně fakt, že žralok byl stejně velký jako jejich loď, a proto se nebál se s ní párkrát „popasovat.“

Článek

Rybáři si původně mysleli, že v dáli vidí pár delfínů plujících za sebou v těsné blízkosti, o to větší bylo jejich překvapení, když se o chvíli později vedle nich vynořil obávaný mořský predátor, stejně velký jako jejich loď. Jeden z přátel, Matt Garrett, se rychle chopil svého telefonu a celou scénu natočil.

„Bylo to velké překvapení vidět takového tvora na vlastní oči, chvílemi to bylo až děsivé,“ vypráví Matt.

Žralok začal kroužit kolem lodi, každou otáčkou se přibližoval blíž a blíž, pak loď podplaval a rozhoupal ji nárazem své horní ploutve. Celé to trvalo asi dvacet minut, než ho "strašení" rybářů přestalo bavit a odplaval. To se stalo necelých 17 kilometrů od pobřeží.

Kapitán lodi John Watson se za svou 25 let dlouhou kariéru s takovým žralokem ještě nesetkal. „Několikrát udeřil do lodi celou svou vahou, cítili jsme, jak se celá loď chvěje. Když najednou uslyšíte rány, jak mlátí ocasem do lodi, začnete být opravdu hodně nervózní.“

Setkání s bílým žralokem je podle expertů v těchto vodách velmi vzácné, pořízená nahrávka se tudíž stala objektem zájmu všech místních médií.

Reklama

Výběr článků

Načítám