Hlavní obsah

První vydání Supermana bylo vydraženo za více než 40 miliónů korun

– New York

První vydání příběhů o Supermanovi v časopise Action Comics z roku 1938 bylo vydraženo v New Yorku za 2,16 miliónu dolarů, tedy asi za 40,7 miliónu korun. Je to nový světový rekord, kdy komiksový příběh přesáhl hodnotu dvou miliónů dolarů. Podle nejmenovaných zdrojů měl časopis náležet herci Nicolasi Cageovi. Mluvčí společnosti ComicConnect ale jméno klienta prozradit nemůže.

Článek

Aukce probíhala on-line s vyvolávací cenou jednoho dolaru, ovšem také s tím, že nedosáhne-li výsledná hodnota devíti set tisíc dolarů, aukce bude neplatná. Časopis Action Comics z roku 1938 s debutem o Supermanovi stál ve své době pouhých deset centů.

Přitom se uvažuje, že na světě je minimálně sto takových kopií. Ale jen malá část je v tak dobré kondici, jako právě posledně dražená kopie. Loni v březnu ten samý časopis vydražili za 1,5 miliónu dolarů. Podle ComicConnect ale ve středu dražená kopie byla v lepším stavu. V roce 2000 byla ukradena a letos v dubnu ji objevila policie v Kalifornii.

Přitom stejný osud měla kopie, již vlastnil Nicolas Cage. Proto se lze domnívat, že středeční dražba se týkala právě hercovy kopie. Sám Cage koupil časopis v roce 1997 za 150 tisíc dolarů. Dobrá investice.

Reklama

Výběr článků

Načítám