Hlavní obsah

Zločinec chce odškodné po rukojmích za to, že na něj zavolali policii

Topeka (USA)

Odsouzený americký zločinec žaluje rodinu, kterou při útěku před policií držel jako rukojmí. Požaduje odškodné téměř čtvrt miliónu za to, že ho jeho zajatci udali policii, ačkoli si od nich vynutil slib, že ho neprozradí, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Zločinec požaduje po svých rukojmích 235 000 dolarů (4,5 miliónu korun).

Článek

Jesse Dimmick byl v roce 2009 na útěku před policií, která ho podezřívala z vraždy. Muž ozbrojený nožem vtrhl do domu Jareda a Lindsay Rowleyových v Topece v Kansasu a nutil je, aby ho ukryli.

"Požádal jsem je, aby mě ukryli, protože jsem se bál o život," uvedl Dimmick v žalobě, kterou nyní podal. "Nabídl jsem jim blíže neupřesněnou částku a oni s tím souhlasili, takže vznikl právně závazný ústní kontrakt," tvrdí.

Dimmick požaduje po Rowleyových 235 000 dolarů (4,5 miliónu korun). Tvrdí, že to je odpovídající odškodné za to, že ho rodina prozradila, a za to, že ho policisté postřelili do nohy, když se ho snažili zatknout.

Podle právníka Rowleyových je ale žaloba nesmyslná. Rodina souhlasila s požadavkem na ukrytí uprchlíka, protože věděla, že má nůž, a bála se, že má ukrytou i pistoli. Když Dimmick v domě usnul, Rowleyovi utekli a přivolali policii.

Dimmick byl loni odsouzen k 11 letům vězení za dva únosy. Kromě toho stále ještě čelí obvinění z vraždy, kvůli kterému v roce 2009 prchal před policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám