Hlavní obsah

Řidič školního autobusu luštil za jízdy sudoku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič britského školního autobusu byl vyhozen poté, co byl natočen jedním ze žáků, jak během jízdy bezostyšně luští sudoku. Dvanáctiletý chlapec, který řidiče natočil, tvrdí, že vyjma sudoku trávil čas za volantem i vyplňováním křížovek.

Foto: Profimedia.cz

Řidič se věnoval nščemu úplně jinému, než měl. Ilustrační foto

Článek

"Když jsem ty záběry poprvé uviděla, byla jsem opravdu šokovaná. Nejen, že tím ohrožoval sám sebe. Ohrozil i životy všech dětí, které v danou chvíli vezl," uvedla matka chlapce, který video natočil.

Řidič vozil děti do střední školy ve Ferndown v britském hrabství Dorset.

"Šlo o velký autobus, který mohl v případě nehody způsobit velké škody. Nešlo nám o to, aby řidiče vyhodili. Chtěli jsme jen, aby společnost zajistila, že se něco takového už nikdy nebude opakovat," dodala matka chlapce.

Řidič, který nebyl policií jmenován, byl společností Cavendish Liner Coach Company okamžitě propuštěn. Zaměstnankyně školy projevila spokojenost s reakcí autobusové společnosti a uvedla, že škola už nebude záležitost dále řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám