Hlavní obsah

Z nejšílenějšího parkoviště na světě zvládnou vyjet jen ti nejlepší řidiči

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Je to jen obyčejné menší parkoviště, ale přesto je něčím zcela výjimečné. Ačkoliv se na parkoviště o rozloze 500 metrů čtverečních může vejít oficiálně jen 50 aut, vejde se na něj často i přes 70 automobilů. Že si to nedovedete úplně představit? Nárazník na nárazník, lépe to přiblížit nelze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejšílenější parkoviště na světě je zřejmě v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

V sečuánské provincii sice evidentně nejde o nic zcela výjimečného, ale jen těžko byste hledali naplněnější parkoviště, než je každý pracovní den to ve městě Čcheng-tu, jež je s asi 11 milióny obyvateli páté největší v Číně.

Parkoviště se nachází u kancelářských budov nedaleko mostu Mozi. Sice je zde oficiálně jen 50 míst, avšak v oblasti je parkovacích míst kritický nedostatek, což vede k poměrně dramatické situaci. Často tam parkuje přes 70 automobilů a ti, kteří přijedou první, nemohou vyjet dříve, než odjedou ti, kteří přijeli po nich.

Navzdory tomu, že mezi vozy jsou často mezery v podobě jednoho centimetru, došlo podle provozovatele parkoviště v posledním roce jen k jednomu jedinému odření vozu. Rapidní nedostatek parkovacích míst v oblasti však prý zatím nelze řešit jinak. Parkoviště ale má čekat v budoucnu renovace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám