Hlavní obsah

Nervózní muž vešel do kavárny, nechal tam kufr s milióny a utekl

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Podivnou scénku zažili v úterý návštěvníci poklidné kavárny na předměstí australského Sydney. Dovnitř vešel muž s kufrem a od samého začátku se choval podivně. Krátce po příchodu navíc zazmatkoval a utekl, kufr s miliónem australských dolarů (18 765 000 korun) ale nechal uvnitř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Číňan nechal v kavárně kufr s miliónem australských dolarů a uteklVideo: Reuters

 
Článek

Podle místních médií se jednalo o muže čínské národnosti, který pocházel z Hongkongu. Když vstoupil do kavárny v Burwoodu, měl u sebe kufr, v němž se nacházel milión australských dolarů. Hned jak se objevil v kavárně, majitelka podniku Hala Esberová kvůli jeho zmatenému chování pojala podezření.

„Když vstoupil, tvářil se nervózně. Něco takového se pozná okamžitě. Měla jsem z něj špatný pocit. S sebou měl kufr a přes rameno ještě tašku, ve které měl neustále schovanou jednu ruku. V tu chvíli jsem upozornila i svého manžela, že je na tom muži něco podivného,“ řekla agentuře Reuters Esberová.

„Sotva jsem zadala mužovu objednávku, utekl ven a zanechal za sebou jen kufr. Všichni jsme panikařili. Jako první mě napadlo, že je v tom zavazadle bomba,“ dodala majitelka.

Muž byl zatčen

Ještě téhož dne odpoledne byl 49letý muž z Hongkongu zadržen nedaleko místa, kde peníze zanechal. Když se ale ocitl ve vazbě, objevily se u něj zdravotní problémy a musel být převezen do nemocnice, kde zůstal pod dohledem policie. Zatím není známo, jak muž přišel k tak vysoké částce, ani proč ji zanechal v kavárně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám