Hlavní obsah

Ruska prý používá své oči jako rentgen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

17letá Nataša Djomkinová z ruského Saransku tvrdí, že její oči fungují jako rentgen. Těžce uvěřitelnou tezi potvrdili rovněž ruští a britští odborníci s tím, že dívka dokáže odhalit nemoci, které neobjeví ani lékaři.

Článek

Vzácná schopnost se u Nataši projevila v deseti letech, kdy svou matku překvapila tvrzením, že má v břiše "vlnitou hadici". Rodiče měli podezření, že jejich dcera trpí duševní poruchou, proto ji raději svěřili do rukou psychiatra.

Později si začali vznik neobvyklých schopnosti vysvětlovat neúspěšnou operací slepého střeva, při které lékaři zapomněli z jejího břicha vyndat tampóny. Zákrok museli opakovat. Právě po něm začala Nataša přesvědčivě tvrdit, že vidi do orgánů.

Vlastní dvoje oči

Lékaři došli k nezvratnému závěru, že Djomkinová skutečně dokáže podrobně popsat obtíže a určit diagnózu, kterou nelze poznat ani pomocí rentgenu či ultrazvuku.

"Dívka má výjimečné schopnosti. Pokud její diagnóza není přesná, pak jen proto, že nezná příslušné termíny," uvedla lékařka Irina Kačanová.

"Mám jakoby dvoje oči," řekla bystrozraká slečna, která vidí i skrz dveře a stěny. "Mohu se kdykoli přepnout. Nedělá mi to žádný problém. Stačí na to jen pomyslet. Vidím všechno, co je uvnitř těla. Nemohu však vysvětlit, podle čeho zjistím nemoc. Můj 'druhý zrak' je ale činný jen ve dne, zatímco v noci spí."  Nemoc prý identifikuje z pohledu na fotografii pacienta.

Výjimečné děti

Nataša vyrůstala jako každé normální dítě, jen mluvit údajně začala již v šesti měsících a ve třech letech už četla.

Profesor Všeruského vědecko-výzkumného střediska tradiční medicíny Jakov Galperin prohlásil, že nejde o první podobný případ v zemi. Jeho ústav již v roce 1992 pořádal v Moskvě seminář, kterého se zúčastnilo na padesát zázračných dětí ve věku od čtyř do 14 let. Všechny viděly do lidského těla jako rentgen.

Reklama

Výběr článků

Načítám