Hlavní obsah

Nečekané exploze šachty v chodníku ohrožují kolemjdoucí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peterborough

Záběry z bezpečnostní kamery, která je umístěná přímo před nočním klubem v centru anglického města Peterborough, ukazují dva nekontrolované výbuchy víka telekomunikační šachty v chodníku. V jednom případě je dokonce vidět, jak exploze málem zasáhla dva náhodné kolemjdoucí.

Článek

Šachta v chodníku u night clubu Angeles už dvakrát nečekaně explodovala. V obou případech přišla ohlušující rána, víko vylétlo do vzduchu a z chodníku začaly šlehat plameny doprovázené kouřem.

„Rána byla opravdu hlasitá. Otřásla stěnami budovy. Viděl jsem plameny, které následoval oblak kouře. Vyběhl jsem ven a spatřil jsem, že víko šachty odlétlo pryč,“ řekl o druhém výbuchu z 22. listopadu manažer klubu David Keetley.

Při pohledu na video poté Keetley pronesl, že kdyby ti lidé šli jen o trochu rychleji, výbuch je mohl vážně zranit.

Na vině jsou nejspíš přehřáté dráty

„První exploze z 6. listopadu ale byla výrazně silnější. K výbuchu došlo v brzkých ranních hodinách, takže ho v podstatě nikdo nezpozoroval, dokud jsme nezkontrolovali záznam kamery. Netuším, co se to s tou šachtou děje, jasné ale je, že potřetí už vybuchnout nesmí,“ řekl deníku The Daily Telegraph Keetley.

Mluvčí společnosti BT (British Telecom), která nebezpečnou šachtu spravuje, uvedl, že nyní probíhá vyšetřování, které má odhalit pravou příčinu výbuchů. Podle hasičů z oddělení v Cambridgeshiru mohly za explozemi stát přehřáté dráty.

Reklama

Výběr článků

Načítám