Hlavní obsah

Ježíši Kriste, Fentone! řval páníček na psa, který v parku honil jeleny

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pes je věrný přítel člověka, přece jenom je to ale stále jen zvíře, které má svou hlavu. O tom se přesvědčil i pejskař, jehož labrador chytil v Richmond parku v Londýně stopu a začal pronásledovat místní jeleny. K pejskařově smůle ale tento trapný okamžik nezůstal bez povšimnutí, na kameru mobilního telefonu ho zachytil 13letý návštěvník parku.

Článek

V neděli 13. listopadu se Jake Goodyear z Holloway se svým 37letým otcem Alim vydali do Richmond parku pozorovat přírodu. Zrovna když natáčeli stádo jelenů a daňků, kteří jsou pro tento londýnský park typičtí, před objektivem se jim odehrála komická scénka.

Asi 40členné stádo vysoké zvěře se hnalo pryč přes louky a silnice. Jeleni měli v patách psa, kterého navíc pronásledoval jeho bezradný a klející majitel. Pokřikoval na svého labradora „Ježíši Kriste, Fentone!“ a marně se ho snažil dohonit. Ve chvíli, kdy proběhl před kamerou, už na Fentona ztrácel asi 500 metrů.

„Natáčeli jsme zvěř, a vtom se za námi objevil ten nervózní muž, který ztratil kontrolu nad svým psem. Zřejmě se bál, že už ho nikdy neuvidí. V tu chvíli nám to ale připadalo skutečně zábavné,“ řekl v úterý deníku The Daily Telegraph Goodyear.

„Nevím, zda měla ta příhoda šťastný konec, pes totiž zmizel v lesích. Když se na to video dívám, musím se stále smát, na druhou stranu ale cítím nad majitelem lítost,“ dodal Goodyear.

Komické nebo smutné?

Bezmocná snaha muže přivolat psa k noze vyvolala na internetu vlnu nadšení. Neposlušný labrador, který se proslavil pod jménem Benton, ačkoli se podle Goodyeara vlastně jmenoval Fenton, se v úterý stal hlavním tématem Britů na Twitteru. Video navíc zhlédlo přes milión lidí.

Ačkoli naprostá většina diváků ohodnotila scénku jako opravdu vtipnou, majitel psa se zřejmě nesmál. Nejenže se nemusel se svým labradorem vůbec shledat, ale ještě mohl dostat pokutu, a ne malou. V září jedna majitelka psa musela zaplatit 650 liber (19 000 korun), protože svého čtyřnohého přítele neuhlídala. Její pes totiž v Richmond parku napadl jelena, který nakonec musel být utracen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám