Hlavní obsah

Švéd se samovznítil při čekání na vlak

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Göteborg

Zatím neidentifikovaný muž vzplanul při čekání u švédské vlakové stanice v Göteborgu. Svědci uvedli, že muž stál před hudebním obchodem, když z ničeho nic začal hořet. Podivný incident podle tamějšího deníku muž přežil.

Foto: Profimedia.cz

Muž se vznítil na nádraží ve švédském Göteborgu.

Článek

K podivné události došlo o tomto víkendu. Muž prý stál před obchodem, když z ničeho nic začal hořet a během několika vteřin v děsu křičel na celé nádraží. Okolo prý bylo několik lidí, kteří ho rozpačitě sledovali, avšak zasáhl pouze jediný člověk, ke kterému se po chvíli přidal druhý.

"Přiběhl jsem k němu, sundal si svůj kabát a začal jsem ho s jeho pomocí hasit. Nakonec mi pomohl ještě jeden člověk a po chvíli jsme ho uhasili," řekl hrdina místním novinám.

Vypovídat zatím nemůže

Policií zatím neidentifikovaný muž byl s vážnými popáleninami převezen do nemocnice Sahlgrenska, kde mu musela být podána silná sedativa. Policisté čekají, až bude muž ve stavu, kdy by ho mohli vyslechnout. To však může podle lékařů zabrat až několik týdnů.

"Zatím víme jen to, že zraněnou osobou je muž. Neznáme jeho identitu, věk, jakékoliv motivy či okolnosti provázející celý incident," sdělil vyšetřovatel švédskému deníku Göteborgs-Posten.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám