Hlavní obsah

Mexické letušky se svlékly, aby nepřišly o místo

Novinky, Zdeněk Rejšek

Nezaměstnané letušky z krachující letecké společnosti Mexicana se rozhodly přispět svou troškou k záchraně národního dopravce. A to tím, že se svlékly do naha a nafotily erotický kalendář. Chtějí tak pomoci změnit názor veřejnosti i úřadů a vrátit společnost zpět na oblohu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mexické letušky se svlékly, aby nepřišly o práciVideo: Reuters

 
Článek

Modelky amatérky svůj letecky laděný kalendář pro rok 2012 představily s velkou slávou ve čtvrtek 17. listopadu v Mexiko City. Na lechtivých fotografiích dívky pózují v přiléhavých bikinách a starých uniformách u letadla na přistávací dráze.

"Chceme změnit veřejné mínění, pokud jde o případ Mexicany. Nechceme, aby se zapomínalo na více než 8500 rodin, které čekají na rozhodnutí úřadů, jestli se můžeme vrátit do oblak," řekla jedna z letušek Ofelia Acordagoytiová.

Letušky chtějí udělat to, co společnost Mexicana nebo státní úřady ochotné udělat nebyly. A totiž upoutat k táhnoucímu se případu větší pozornost a vrátit společnosti její zašlou slávu.

"Čekáme na usnesení úřadů, a proto jsme spojily své síly, abychom napomohly rychlému ukončení případu. Letecká společnost má za sebou 89 let historie, ale důležitější je, že my tady zastupujeme spoustu rodin, ale i pro mě znamená Mexicana hodně. Je to můj život a moje rodina.  Mám tetu, která u společnosti pracovala 20 let a teď je taky bez práce, takže Mexicana představuje víc než jen práci, ve které jsem strávila 5 let. Ráda bych se vrátila a byla opět se svými kolegy," prohlásila letuška Gina Itxel Aguilaryová.

Mexicana, která je jednou z nejstarších leteckých společností v Latinské Americe, má problémy od loňského srpna. Většina zaměstnanců přišla o práci prakticky přes noc. Dluhy společnosti přesahují 800 miliónů dolarů. Mexicana je v současné době pod ochranou úřadů a v omezené míře poskytuje charterové služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám