Hlavní obsah

Němec ze sebe udělal živou pochodeň, překonal všechny rekordy

Novinky, Markéta Klánská
Hamburk

Část minulého týdne patřila Guinnessovým světovým rekordům. V rámci již sedmého ročníku akce zvané „Guinness World Records Day“ se mohl kdokoli pokusit překonat jakýkoli rekord. O jeden z nejodvážnějších a nejzajímavějších kousků se postaral německý kaskadér Denni Düsesterhöeft. Udělal za sebe živou pochodeň, aby s plameny po celém těle uběhl rekordně dlouhou trasu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec uběhl největší vzdálenost v zapáleném obleku Video: Reuters

 
Článek

Düsesterhöeft uběhl v Hamburku celých 120 metrů v zapáleném obleku s kuklou. Dobrovolně nechal své tělo olizovat plameny, aby se zapsal mezi rekordmany, což se mu také povedlo. Stávající rekord totiž překonal o 40 metrů.

Odvážný Němec však nebyl jediný, kdo se minulou středu a čtvrtek pokusil zdolat rekord. Do sedmého ročníku dnů Guinnessových světových rekordů se zapojilo více než 200 000 lidí všech věkových kategorií, uvedla agentura Reuters.

Mezi rekordmany se tak mohla zapsat 91letá Američanka z Floridy, která se stala nejstarší cvičitelkou jógy na světě, stejně jako skupinka dětí, které se staly součástí největšího tréninku s obručemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Další rekordy si odnesla nejstarší cvičitelka jógy nebo autor největší anamorfní malbyVideo: Reuters

Rekordy se nevyhnuly ani oblasti umění. Angličan Joe Hill se svým obchodním partnerem namalovali v Londýně největší anamorfní obraz. Jejich dílo budí dojem, že se uprostřed londýnské finanční čtvrti objevila propast.

Podle šéfredaktora Craiga Glendaye jsou dny Guinnessových světových rekordů jedinečnou příležitostí, jak vzdát hold všemu podivnému a úžasnému.

Reklama

Výběr článků

Načítám