Hlavní obsah

Žena zhubla za dva roky téměř 130 kilogramů, nosí oblečení o 12 čísel menší

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southport

Čtyřiapadesátiletá Carole Wrightová vážila před dvěma lety 190 kilogramů. Když jí lékař pohrozil, že při takovéto hmotnosti do dvou let zemře, začala hubnout. Povedlo se jí shodit neuvěřitelných 127 kilogramů a organizace Slimming World (Hubnoucí svět) ji vyhlásila za Ženu roku 2011.

Článek

Carole Wrightová z britského Southportu měla problémy s nadváhou už od malička. V roce 2009, kdy dosáhla svého hmotnostního maxima, vážila bezmála 200 kilogramů a nebyla schopna se o sebe postarat. Nemohla si obout boty nebo dát nádobí do myčky. Měla problémy s koleny, používala inhalátor a do schodů lezla po čtyřech. O dům se staral její dnes patnáctiletý syn.

Poté, co jí lékař pohrozil, že její tělo takovou zátěž dlouho nezvládne, začala navštěvovat hubnoucí kurzy. Za dva roky shodila dvě třetiny původní váhy. „63,5 kilogramu jsem naposledy vážila, když mi bylo deset,“ cituje Wrightovou deník Dailymail. V pase zhubla o téměř 70 centimetrů a nyní nosí oblečení o 12 velikostí menší.

Jak sama uvádí, nikdy se necítila tak dobře, jako nyní. Hubnoucí kurzy ale navštěvuje pořád. V jejím úsilí jí totiž velmi pomohly. „Když jsem zjistila, že vážím 190 kilogramů, byl to pro mne šok a dala jsem se do pláče. Bylo to těžké, ale skupina mě podporovala. Všichni mě objali a povzbuzovali,“ vzpomíná na své hubnoucí začátky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám