Hlavní obsah

Televizní debata se vymkla kontrole, politici po sobě cákali vodu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Dva političtí rivalové z Libanonu se toto pondělí sešli v televizním studiu. Jejich debata ohledně Sýrie se ovšem zvrtla a v přímém přenosu létala vzduchem kromě nadávek i voda. Urážky dokonce málem vyústily ve fyzický kontakt, když chtěl jeden z politiků po druhém hodit židlí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Politici po sobě vystartovali v televizní debatě, odtrhnout je musel štábVideo: Reuters

 
Článek

Bývalý poslanec, který se řadí k hnutí proti Sýrii, Mustafa Allúš, se ve studiu privátní libanonské televize MTV pohádal s Fajízem Šukorem, lídrem libanonské větve syrské vládnoucí strany Baas.

Spor se mezi nimi vyostřil, když Allúš označil syrského prezidenta Bašára Asáda za lháře a Šukor na to odpověděl: „To váš šéf je lhář.“ Narážel přitom na bývalého premiéra Saada Harírího, který byl v lednu donucen k odchodu z vlády. Nyní vede hnutí proti Sýrii.

V politické show s názvem „Objektivní“ si oba politici nadávali a před moderátorem po sobě začali lít vodu. Poté se oba zvedli a užuž se schylovalo k pěstnímu souboji. Naštěstí včas zasáhli pracovníci televize.

V Libanonu vládne nejednotnost

Otázky týkající se Sýrie mají na libanonské politiky velký vliv. Mnozí se obávají, že syrská krize bude mít na zemi přímý dopad. Země je totiž nekompromisně rozdělena na příznivce Asádova režimu a na jeho odpůrce, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám