Hlavní obsah

Kočka vylezla na šestimetrový kaktus, vydržela tam několik dní

Novinky, Markéta Klánská
Mesa

Kočky mají rády výšky a od přírody jsou plné zvědavosti. Co ale nalákalo jednu arizonskou kočku na vrcholek kaktusu uprostřed pouště, není jasné. Faktem ale je, že tam ve výšce šesti metrů zůstala sedět několik dní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kočka strávila tři dny na špičce šestimetrového kaktusuVideo: Reuters

 
Článek

Okolí městečka Mesa, které se nachází v arizonské poušti asi 32 kilometrů od Phoenixu, je plné vysokých kaktusů saguaro. A právě jednu z těchto místních pichlavých rostlin si v minulém týdnu vybrala kočka jako své stanoviště. Vydržela tam bez jídla minimálně dva celé dny. Možná by dokonce zůstala bez povšimnutí, kdyby ji neobjevil kolemjdoucí J. D. Robbins.

„Vypadala jako kočka domácí. Zdála se mi ochočená,“ řekl regionální televizi KSAZ Robbins, podle něhož kočka vyšplhala nahoru kvůli přežití.

„Možná ji tam vyhnal nějaký kojot. Není mi ale jasné, jak se chce dostat dolů,“ uvedl Robbins, mimo jiné také majitel dvou koček.

Když kočka chce, sleze z výšky sama

Obavy však nebyly třeba. Ať už želvovinová kočka seděla na kaktusu ze strachu o život, nebo z jakéhokoli jiného důvodu, pozornost médií ji očividně přestala záhy bavit. V pátek po několika dnech ve výšce zkrátka sama slezla a namířila si to domů.

Jak totiž říkají hasiči, když kočka někam vyleze, dokáže se i sama dostat dolů, pokud to ovšem uzná za vhodné. Přesto se američtí hasiči denně setkávají se spoustou hlášení o kočkách uvízlých na stromech, sloupech a kaktusech, uvedl regionální zpravodajský server My Fox.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám