Hlavní obsah

Thibodaux z Thibodaux vyhrál díky chybě Thibodauxové milión dolarů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thibodaux

Roberta Thibodauxe ze stejnojmenného městečka Thibodaux v americké Louisianě potkalo v minulém týdnu několikanásobné štěstí. Nejenže vyhrál ve státní loterii, ale jeho výhra se ještě díky chybě prodavačky pětkrát znásobila. Místo 200 000 dolarů (3 769 000 korun) tedy vyhrál rovný milión (18 845 000 korun). A věřte nebo ne, prodavačka s ním sdílí příjmení, ačkoli nejsou nikterak příbuzensky spjati.

Článek

Sedmdesátiletý Robert Thibodaux si 29. října koupil loterijní tiket, stejně jako to dělal každou sobotu. Obvykle požadoval pětidolarové losy (94 korun), ten den mu však prodavačka Thibodauxová omylem prodala tiket za sedm dolarů (132 korun). Namačkala totiž jiné možnosti výhry, než Thibodaux běžně chtěl, uvedla televize 4 WWL.

Naštěstí ovšem 70letý muž nechtěl vystavit nový los. Jen zaplatil dva dolary navíc a slíbil prodavačce, že pokud vyhraje, vrátí se a odvděčí se jí.

Slib bez váhání splnil

Neskutečné se stalo skutečností a tiket opravdu vyhrál. Thibodaux si výhru vyzvedl ve čtvrtek 10. listopadu. Na tiskové konferenci, kde vystoupil se svou manželkou Brendou, nedokázal skrýt svou ohromnou radost.

Ačkoli podle televize ABC přišel kvůli daním a všem poplatkům o 300 000 dolarů (5 700 000 korun), stejně svou výhru oslavil s celou rodinou a nezapomněl ani na prodavačku.

„Udělala jste ze mě milionáře. Jak jsem řekl, tady mám pro vás šek,“ řekl Thibodaux prodavačce a předal jí šek na blíže neurčenou částku.

Reklama

Výběr článků

Načítám