Hlavní obsah

Umírala na rakovinu. Sestře odkázala děti, snubní prsten i manžela

Novinky, Jakub Kynčl

Je to silný příběh, jaký by neunesl ani ten největší hollywoodský doják. Američanka Jackie DeVita, narozená roku 1963, několik měsíců před svou smrtí roku 2008 požádala svou mladší sestru Colleen, aby přejala její život se vším všudy. S bydlením, dětmi i jejím manželem Richardem.

Foto: Profimedia.cz

Žena převzala snubní prsten své starší sestry, Spolu s ním i tři děti a jejího manžela. Ilustrační foto

Článek

Jackie DeVita ztrácela v roce 2007 všechno. Svého manžela, tři děti, krásný domov, který se svým mužem vybudovala, i svůj život. Poté, co jí lékaři diagnostikovali zhoubný nádor, rozhodla se ke kroku, který by na jejím místě dokázala udělat málokterá žena.

Jackie požádala svou o necelý rok mladší sestru o něco nevídaného. Vzhledem k tomu, že si byla trojice vždy extrémně blízká a sestra byla nezadaná, došla v myšlenkách k tomu, že se nabízí výjimečná možnost. Předat sestře život, který pro ni sama načala.

Matka tří dětí svou mladší sestru zapřísahala, že ať se stane cokoliv, nesmí v životě opustit její děti. Následně jí nabídla svůj snubní prsten a požádala ji, ať se o její rodinu postará, jak nejlépe umí. Colleen sice odmítla snubní prsten, ale dětem nedokázala říci „ne“. Pouhé tři měsíce po smrti Jackie se Colleen a Richard vzali.

Nosí snubní prsten své sestry

Když před sebou měla Jackie v roce 2008 jen několik dní života, umírala s klidem, že se do jejího domova nenastěhuje nějaká cizinka, která by chtěla vychovávat její děti zcela jinak, než si to přála ona. A když si tři měsíce po její smrti Colleen brala jejího muže, tak jí Richard nakonec opravdu navlékl na prsteníček šperk, který patřil její sestře.

"Vím, že máme její požehnání. Je to celé trochu zvláštní. Ačkoli měla modré oči a světlejší vlasy, tak si nás lidé často pletli a měli nás za dvojčata. Tohle by nečekal ale asi nikdo," uvedla Colleen, která je již tři roky spokojeně vdaná za Richarda. A jak sama říká, líbil se jí vždy, ale postupně se do něj zamilovává více a více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám