Hlavní obsah

Na snoubence během letu začali padat švábi

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice ze Severní Karolíny podala žalobu na aerolinky AirTran Airways za hrůzný zážitek, kterým si partneři prošli při letu z Charlotte do Houstonu 15. září tohoto roku. V letadle se totiž objevili švábi. Když na ně palubní personál upozorňovali, zaměstnanci aerolinek předstírali, že na ně nemají čas, a dali jim jasně najevo, že si nepřejí, aby o celé záležitosti mluvili nahlas.

Článek

Pasažéři letadla společnosti AirTran Harry Marsh a jeho snoubenka Kaitlin Rush byli silně rozrušení poté, co se z ventilace letadla začali drát ven švábi. Vadil jim pak také přístup posádky, která podle nich zcela odmítala celou záležitost řešit. Když jedné člence posádky ukázali šváby nad sebou, letuška si dala ukazováček před ústa, jako by jim chtěla dát najevo, ať o celé záležitosti mlčí.

Pár se rozhodl soudit s aerolinkami kvůli emocionální újmě, nepřípustnému jednání palubního personálu a podvodu. Podle televize WCNC viděl Marsh, který se ujal případu jako žalobce sám, šváby takřka bezprostředně po vzletu. Když posádka nikterak nereagovala, rozhodli se partneři šváby vyfotit, aby měli důkaz pro to, co se na palubě dělo. Tvrdí také, že z celé situace nebyli ve stresu jen oni, ale trpěli prý i další pasažéři.

Bojí se už létat

Kaitlin Rushová v rámci žaloby uvedla, že se jí udělalo bezprostředně po spatření švábů nevolno. Tvrdí, že už se nyní bojí létat. A aby toho nebylo málo, tak partneři tvrdí, že aerolinky musely vyhodit několik zavazadel a další omývaly, ze strachu, že jsou infikovány hmyzem.

Dvojice se rozhodla s aerolinkami soudit o více než 100 tisíc dolarů (bezmála 1,9 miliónu korun) plus cenu letenek. Společnost AirTran zatím nechce žalobu komentovat, mluvčí pouze předběžně popřela část obvinění a uvedla, že čistota je pro společnost velmi důležitá. Zdůraznila, že jsou stroje pravidelně a profesionálně ošetřovány proti hmyzu.

V roce 2010 padali ze zavazadlového prostoru červi

Velmi nepříjemným zážitkem si prošli v roce 2010 i pasažéři aerolinek US Airway letící z Atlanty do města Charlotte. Ze zavazadlového prostoru nad jejich hlavami na ně totiž začalo padat ještě před samotným vzletem velké množství červů.

Jeden z pasažérů totiž zjevně převážel nádobu se zcela zkaženým masem a ta se krátce po rozjetí letadla otevřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám