Hlavní obsah

Policista vjel autem přímo do obýváku rodinného domku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tigard

Policejní oddělení z města Tigard v americkém Oregonu zveřejnilo v tomto týdnu záběry ze zářijové nehody, kdy policejní vůz najel přímo do obývacího pokoje jednoho z domů u silnice. Kuriózní incident natočila kamera umístěná na palubní desce vozu policejní hlídky.

Článek

Nehoda, jejíž záznam se dostal na veřejnost teprve tuto středu, se odehrála už 3. září. Čtyřiatřicetiletý policista Caleb Phillips měl zrovna se sirénou a zapnutými světly namířeno k případu, vtom se před ním ale objevilo auto. Jeho řidič, Clyde Allen Rizzutto z Tigaru, zřejmě vůbec policejní vůz za sebou nezpozoroval a bez váhání začal zatáčet doleva.

Phillips už se srážce nemohl vyhnout. Škrtl policejním vozem o zatáčející Rizzuttovo auto a najel přímo do obýváku dřevěného domku na rohu ulice. Ačkoli vypadala nehoda ošklivě, nikdo neutrpěl žádná vážnější zranění. Majitel nemovitosti byl v tu dobu naštěstí v jiném pokoji.

Ke kolizi vůbec nemuselo dojít

Nehoda ale byla podle vyšetřovatelů zbytečná. Stačilo, aby 65letý řidič místo odbočování doleva najel vpravo, a ke kolizi vůbec nemuselo dojít.

„Řidič dostane předvolání k soudu, protože neudělal prostor zasahujícímu policejnímu vozu. Tímto svým jednáním způsobil nehodu,“ uvedl ve středu pro zpravodajský server Oregon Live mluvčí Tigardské policie Jim Wolf.

Reklama

Výběr článků

Načítám