Hlavní obsah

Muž se strachem z pavouků vytvořil 14metrové pavoučí monstrum

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Mound

Adam Lee z amerického státu Washington, který pracuje jako bavič na oslavách, se k smrti bojí pavouků. Přesto se koncem října zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, když z téměř 3000 nafukovacích balónků vytvořil 14 metrů širokého pavouka. Jeho velkolepé dílo, které mělo velmi krátkou životnost, je možné vidět už jenom na videu nebo na fotografiích.

Článek

Šest dní trvalo 24letému Američanovi, než pomocí 2795 balónků vytvořil obřího pavouka, kterého nechal zavěsit ke stropu haly jednoho sídla ve městě Grand Mound. Jeho dílo měřilo přesně 13,716 metru na šířku.

„K tomuto úkolu mě najali zaměstnanci chaty Great Wolf. Řekl jsem si, že pokud něco takového dokážu, zapíšu se mezi světové rekordmany. Přijal jsem tedy tu nabídku, ačkoli mě pavouci děsí k smrti,“ řekl Lee.

Už se chystá na další rekord

Do současné doby držel rekord v podobných nafukovacích konstrukcích John Cassidy. V roce 2009 použil 434 modelovacích balónků, aby sestavil dvojplošník. Lee ho ovšem naprosto rozdrtil, když použil téměř sedminásobné množství balónků, uvedl deník The Daily Mail.

„Měl jsem nějaké problémy s návrhem, proto jsem musel provést velkou úpravu. Mnoho lidí mi tedy nevěřilo, že bych mohl rekord v daném časovém limitu splnit, ale povedlo se mi to právě včas,“ řekl Lee.

Jeho obřího pavouka už však nelze spatřit jinde než na fotografiích a na videu. Balónky mají omezenou životnost, proto už se konstrukce rozpadla. Lee však plánuje v novém roce svůj rekord překonat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám