Hlavní obsah

Hejna ptáků na obloze tvoří úžasné obrazce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě mladé ženy se koncem října vydaly na lodi na řeku Shannon v Irsku. Aniž by to předem tušily, staly se svědky kouzelného přírodního fenoménu, kdy hejno tisíců ptáků předvádělo ve vzduchu jakýsi „tanec“.

Článek

S kamerou a fotoaparátem v ruce se Sophie Windsorová Cliveová a Liberty Smithová vydaly na nejdelší řeku na ostrově, která protéká Irskou republikou. Plavily se na kánoi, aby zachytily krásy přírody, což se jim skutečně podařilo. Nad jejich hlavami začalo tisíce malých špačků vytvářet speciální formace.

Tento druh chování vykazují ptáci většinou ve chvíli, kdy se poblíž vyskytuje nějaký predátor, nebo když hledají potravu. Podle expertů je to taktika přežití.

Obě mladé ženy plánují toto krátké video spolu s dalšími záběry z cesty po Irsku na kánoi přihlásit na mezinárodní filmový festival krátkých filmů ve Velké Británii, uvedl zpravodajský server News Net 5.

Reklama

Výběr článků

Načítám