Hlavní obsah

V Las Vegas začal pokerový vrchol roku, Čech hraje o 157 miliónů korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Světové centrum hazardu Las Vegas opět láká oči pokerových hráčů celého světa. Právě v neděli v půl osmé večer středoevropského času začalo finále zvané November Nine. Devítka nejlepších hráčů z letošního světového šampionátu WSOP se znovu sešla, aby poměřila své síly. Čech Martin Staszko je přitom hlavním favoritem. Vítěz bude znám v noci z úterý na středu.

Článek

Martin Staszko začal první finálový den s více než 40 milióny žetony, druhý byl Ir Eoghan O'Dea z bezmála 34 milióny žetony. Šlapat jim budou na paty Američané Matt Giannetti a Phil Collins, kteří mají okolo 24 miliónů žetonů. Mezi dalšími finalisty jsou ještě jeden Američan, Belgičan, Němec, Ukrajinec a Brit.

Na vítěze mají v Las Vegas přichystáno kouzelných 8,71 miliónu dolarů, tedy v přepočtu asi 157 miliónů korun. Stříbrný hráč si přijde na 5,43 miliónu dolarů (98 miliónů korun) a třetí hráč v pořadí si polepší o maličko více než čtyři milióny dolarů (72,5 miliónu korun). I kdyby však zcela selhal a skončil až devátý, na jeho účet přibude zhruba 14 miliónů korun.

Startovné bylo 180 tisíc korun

Přestože proti Staszkovi nestojí žádný ze světově známých šampiónů, cestu k penězům nebude mít nikterak lehkou. Němec Pius Heinz podepsal krátce před finále profesionální smlouvu s největší světovou hernou PokerStars, která eminentně věří v jeho úspěch. Staszka něco takového nepotkalo.

Než ale začnete Martinu Staszkovi z Třince závidět, vězte, že i on si stejně jako zbylých 6864 hráčů před turnajem zaplatil startovné ve výši 10 tisíc dolarů. Finálová devítka přitom vznikla po více než týden dlouhém červencovém boji, ve kterém vypadly desítky světoznámých hráčů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám