Hlavní obsah

Chtěl jsem si rýpnout do toho černého ..., řekl k Woodsovi jeho bývalý caddie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý nosič holí Tigera Woodse se postaral o skandál, když někdejší dlouholetou světovou jedničku počastoval rasistickou urážkou. Stalo se na slavnostním večeru v Šanghaji, kde si Novozélanďan Steve Williams došel pro cenu za ironii roku.

Foto: Profimedia.cz

Tiger Woods

Článek

Cenu dostal za televizní rozhovor po srpnovém turnaji PGA v Akronu, kde pomohl k triumfu Australanovi Adamu Scottovi. V interview to označil za největší úspěch v životě, přestože předtím asistoval Woodsovi u třinácti výher na turnajích kategorie major.

"Mým cílem bylo si hlavně rýpnout do toho černého debila," uvedl v pátek v Šanghaji Williams a sálem to jen zašumělo. Celý večírek pro nosiče holí, hráče, funkcionáře a novináře byl neformální s tím, že vše řečené je mimo záznam, přesto se Williamsova slova objevila následně v britských bulvárech.

Po zveřejnění se omlouval

Překvapený Novozélanďan pak rázem přispěchal s omluvou. "Bylo to myšlené jako legrace. Omlouvám se za to, co jsem řekl. Hráči i caddieové se na tenhle večer vždycky těší celý rok a nálada je uvolněná. Až teď mi došlo, že moje výroky mohly brány rasisticky. To jsem rozhodně nezamýšlel. Omlouvám se Tigerovi i všem, kterých jsem se dotkl," uvedl na svém webu Williams, s kterým se v létě Woods rozešel po dvanáctileté spolupráci.

Jejich vztah pošramotila golfistova aféra s mnohačetnou nevěrou, Williams přesto nesl vyhazov dost těžce. Slavný americký hráč na párty v Šanghaji nebyl. "Pokud jsou všechny ty zprávy pravdivé, tak je to smutné, že k tomuhle došlo. Je to politování hodný výrok, ke kterému Tiger nemá co říct," uvedl Woodsův agent Mark Steinberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám