Hlavní obsah

Za neúplné svatební fotky požaduje muž téměř milión, i když už je rozvedený

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Todd J. Remis si s velkou slávou v prosinci roku 2003 vzal Milenu Grzibovskou. Fotografové, které si pro tuto příležitost najal, prý neodvedli dobrou práci a na záznamech ho připravili o 15 důležitých minut svatby. Šest let po svatbě rozjel soudní řízení. Požaduje úhradu 48 000 dolarů (870 000 korun) na zopakování obřadu, ačkoli už je rozvedený a jeho žena odjela do rodného Lotyšska.

Foto: Profimedia.cz

Rozvedený muž požaduje od fotografů téměř milión na zopakování svatby. Ilustrační foto

Článek

V současnosti nezaměstnaný analytik z Manhattanu v New Yorku si na svou svatbu objednal společnost H Photographers z Irvingtonu. Fotografové prý ale promeškali poslední tanec dne a okamžik, kdy nevěsta házela kyticí, podle něj vrcholných 15 minut slavnostní události.

„V lednu 2004 si přišel pro 400 svatebních fotek, které jsme měli připravit do alba. Okamžitě si ale stěžoval. Pokusili jsme se tedy nalézt společné řešení. Byl však neoblomný,“ řekl deníku Huffington Post Dan Fried, syn jednoho ze dvou zakladatelů H Photographers, který nyní vlastní ve společnosti poloviční podíl.

Po šesti letech stížnosti vyvrcholily žalobou

Remis pokračoval ve stížnostech. Finální album si ale nikdy nevyzvedl, ani nezaplatil zbytek smluvené částky. Po letech, v roce 2009, mu tedy společnost poslala k úhradě účet s dlužnou částkou. Odpověděl na to prý výhrůžným dopisem a krátce nato podal žalobu na společnost i její zakladatele.

„Potřebuji svatbu zopakovat přesně podle té minulé, aby se mohlo zachytit chybějících 15 minut. Chtěli bychom mít vše zdokumentované navždy, pro nás a naše rodiny,“ uvedl v písemném prohlášení Remis.

Soudní cestou začal vymáhat vrácení zálohy 4100 dolarů (74 000 korun) a navíc náhradu škody ve výši 48 000 dolarů (870 000 korun) na novou svatbu. Co však zapomněl v žalobě uvést je fakt, že se v roce 2008 se svou ženou rozešel. Žalovaná společnost navíc argumentuje tím, že ani neví, kde jeho bývalá žena nyní žije.

Případ neskončil, soudkyně chce dohodu

„Upřímně? Myslím si, že jde o nekorektní případ. Je ostuda, že tím musíme všichni procházet. Na svou práci jsme právem hrdí, potvrzují to tisíce spokojených zákazníků už 65 let,“ řekl deníku Huffington Post Fried.

V současné době už společníci Fried a Gillet zaplatili 50 000 dolarů (900 000 korun) za veškeré soudní poplatky. Tím to ale ještě nekončí. Soudkyně Justice Doris Lingová-Cohanová z Nejvyššího státního soudu v Manhattanu sice většinu Remisových nároků zamítla, ale případ neuzavřela. Během slyšení, které se konalo tento čtvrtek, byl stanoven další termín řízení ohledně případné dohody.

Reklama

Výběr článků

Načítám