Hlavní obsah

Takhle vypadá nejnebezpečnější piknik na světě

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tamworth

Každý potřebuje jinou dávku adrenalinu, aby byl ve svém životě šťastný. Mladý pár, který vlezl na australskou proslulou přírodní památku Hanging Rock, zřejmě potřebuje adrenalinu opravdu hodně. Bez ohledu na propast pod sebou se oba zamilovaní dostali až na úplný okraj, kde seděli a objímali se. Posléze si kousek odtud udělali piknik.

Foto: Profimedia.cz

Mladý pár vlezl až na úplný okraj skály a kochal se výhledem z výšky 250 metrů.

Článek

Fotograf Michael Matthews byl pohledem na ty dva uchvácen. Jakoby nic, seděli na okraji skály, asi 250 metrů nad údolím vyhloubeným řekou Grose River v Modrých horách v Novém jižním Walesu.

„Byli na úplném kraji asi pět minut. Dokonce se tam objímali a políbili se. Musím ale říct, že byli zároveň velmi opatrní,“ uvedl pro deník The Daily Mail 54letý Matthews, který se ke skále Hanging Rock vydal ze Sydney, když ji spatřil na poštovní známce.

„Rozhodl jsem se, že ji musím vidět i ve skutečnosti. Autem jsem jel z domu dvě hodiny a další hodinu jsem musel jít od parkoviště pěšky. Nikde ale nebyly žádné turistické ukazatele. Jde o velmi nebezpečnou oblast, nebyly tam zábrany a foukal vítr, takže jsem se cítil nesvůj,“ řekl Matthews.

Foto: Profimedia.cz

Adrenalinové okamžiky si užívali dva mladí lidé, kteří vlezli na okraj skály Hanging Rock v Austrálii

„Málem jsem odtamtud dokonce zmizel dřív, než jsem Hanging Rock vůbec našel. Pak jsem ale vytouženou skálu konečně spatřil. Nemohlo mi samozřejmě ujít, že tam sedí ten pár. Začal jsem panikařit, úplný okraj, na kterém seděli, mohl mít tak 30 centimetrů. Zvedl se mi z toho žaludek a navíc jsem měl opravdový strach, že spadnou,“ uvedl dále Matthews.

Přesto 54letý Australan pořídil několik fotek. Pár se prý po chvilce k Matthewsově velké úlevě opatrně vydal z okraje na širší část skály, kde si oba mladí lidé udělali piknik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám