Hlavní obsah

Panenka na baterky zachránila matku s dcerou před uhořením

– La Vergne
Novinky, Markéta Klánská

Dětský pláč, který se ozval uprostřed noci, zachránil matku s dcerou z hořícího domu. Nepatřil však živému dítěti, ale panence na baterky, která v rámci programu pro mladistvé ukazuje mladým Američanům realitu rodičovství. Nebýt jí, sedmnáctiletá Christian Deasonová a její matka by se pravděpodobně nedostaly z hořícího domu v pořádku.

Článek

Speciální panenka se programuje tak, aby se rozplakala v různých denních hodinách. Má tak imitovat nevyzpytatelnost novorozeněte. Vyučující ze školy v La Vergne v Tennessee jedno takové umělé dítě v pátek 21. října nastavila a předala Deasonové.

Následující pondělí ve 3:30 ráno panenka spustila pláč a probudila Deasonovou právě ve chvíli, kdy už dům její matky stravovaly plameny.

„Viděla jsem velkou bílou kouřovou clonu. Chvilku jsem ji jen v němém úžasu obdivovala, dokud jsem nezahlédla plameny. Okamžitě jsem běžela do ložnice své matky a odvedla ji pryč. Popadla jsem také našeho psa a panenku, kterou jsem uložila do kočárku,“ řekla televizi WSMV Deasonová.

Štěstí v neštěstí, nebo osud?

Podle Victora Woodse z místního oddělení hasičů měly ženy štěstí, protože detektory v domě nefungovaly. Ženy se tak dozvěděly o požáru na poslední chvíli a měly jen pár minut na to, aby se dostaly ven.

„Panenka na baterky hrála klíčovou roli ve chvíli, kdy se ještě všichni mohli dostat bezpečně z domu,“ řekl Woods.

Můžeme tomu říkat naprostá náhoda. Marina Deasonová, matka Christiany, ale věří, že učitelku, která nastavovala panenku, vedla Boží ruka, uvedla regionální televize WSMV.

Reklama

Výběr článků

Načítám