Hlavní obsah

VDAY jako protest proti násilí na ženách

Novinky, Radmila Hrdinová
PRAHA

V rámci 5. výročí celosvětové kampaně VDAY, iniciované autorkou knihy a divadelního představení Vagina monology Eve Enslerovou v roce 1997, se letos poprvé pořádá VDAY také v Praze a Brně. VDAY je celosvětové hnutí, jehož posláním je zastavit nejrůznější formy násilí proti ženám a dívkám.

Článek

Díky velkému množství dobrovolníků, jež se celosvětově účastní hnutí VDAY, se každoročně zvyšuje veřejné povědomí o této problematice a získávání finančních prostředků na podporu organizací, jež zajišťují bezpečnost ženám a dívkám na celém světě.

Pražský VDAY se koná ve čtvrtek od 18.00 ve Dvoraně Rudolfina ve společné produkci České Filharmonie a pořadatelů nakladatelství Pragma, organizace Rozkoš bez rizika a studenti FFUK Praha.

Během večera, v němž vystoupí hudební skupiny, aktivisté, herečky, zpěvačky a političky, se bude číst ze hry Vagina monology, součástí programu je představení spolupracujících organizací, lokální zprávy o násilí na ženách, vystoupení chóru Rozkoše bez Rizika a hudební produkce. V Brně se VDAY uskuteční 3. března od 19.30 v Divadle Husa na provázku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám