Hlavní obsah

Rodiče skončili ve vězení, dcera na sociálce. Zapomněli zaplatit sendvič

– Honolulu
Novinky, Markéta Klánská

Dokonce i obyčejný sendvič může na několik hodin rozdělit rodinu. Manželé z Makiki na Havaji minulou středu nakupovali v potravinách, když je najednou zatkla policie a jejich tříletá dcera skončila pod dohledem sociálních pracovníků. Za vše mohly právě dva snědené sendviče v ceně pěti dolarů (90 korun), které těhotná Nicole Leszczynská zapomněla u pokladny připočítat k nákupu.

Článek

Nicole Leszczynská spolu s manželem Marcinem a dcerou Zophií vyrazili ve středu na nákup. Protože šli celou cestu do obchodu pěšky, Nicole se ve 30. týdnu těhotenství cítila na omdlení a musela něco sníst. Vzali si tedy dva kuřecí sendviče a snědli je s tím, že je u pokladny později zaplatí. Nakoupili jídlo celkem za 50 dolarů (885 korun) a pomalu odcházeli. U východu je ovšem zastavila ochranka, která žádala jejich účtenku.

V tu chvíli si uvědomili, že sendviče zapomněli zaplatit. Leszczynská se nabídla, že dlužnou částku dodatečně uhradí. Manažer prodejny ale bez debat zavolal policii, která rodiče zadržela a převezla na stanici v Honolulu. Tříletá dcera poté skončila v péči sociálních pracovníků.

Dlouhých 18 hodin odloučení

„Naše dcera od nás nikdy nebyla odloučena na tak dlouho,“ uvedla Leszczynská, která se opět setkala se Zophií až po 18 hodinách.

Úřad na ochranu dětí sice uvedl, že to je běžný postup, když jsou rodiče dítěte zatčeni, to však Zophiinu matku nemohlo nijak uklidnit. Strávila bezesnou noc, protože se o svou dceru bála. Se svým trápením se proto podělila se stovkami rodičů na internetových stránkách věnovaných péči o dítě, kde její případ vyvolal velké pobouření.

Pracovníci prodejny zřejmě nezvolili správnou cestu

Obchodní řetězec Safeway podle oficiální zprávy odmítl kvůli probíhajícímu vyšetřování případ komentovat. O den později ovšem manažer prodejny vydal dodatečné prohlášení, ve kterém připustil, že nejspíš došlo k omylu. Prý záležitost asi neřešili tou nejlepší cestou.

Oba manželé uvedli, že nikdy neměli v plánu sendvič ukrást a u soudu, který proběhne v listopadu, se chtějí důrazně hájit proti obvinění, uvedla agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám