Hlavní obsah

Neuvěřitelná policejní honička: Policejní auto pronásledovalo policejní auto

Novinky, Markéta Klánská
Fort Lauderdale

Scénu z akčního filmu připomínala honička mezi policisty v okrese Broward County na Floridě. Dálniční policejní hlídka tam totiž začala pronásledovat auto miamské policie poté, co jeho řidič bezohledně přejížděl z pruhu do pruhu. Místo, aby okamžitě zastavil u krajnice, ujížděl pryč rychlostí místy až 190 kilometrů v hodině. Po sedmi minutách honička skončila a miamský policista byl zatčen.

Článek

Incident začal 11. října v 6:28 ráno na dálnici u města Fort Lauderdale, když příslušnice dálniční policie, D. J. Wattsová, spatřila policejní vůz, který ohrožoval provoz. Wattsová zapnula výstražná světla a pustila sirénu, přesto měla problém policistu Fausta Lópeze dohonit, neboť jel rychlostí až 190 kilometrů v hodině.

Po pěti minutách už se však Wattsová na Lópezův vůz nalepila zezadu. Opět aktivovala sirénu, on ji však stále ignoroval. Nakonec v 6:35 přece jenom zastavil nedaleko Hollywoodu na Floridě. Wattsová k němu přistoupila se zbraní v ruce, spoutala ho a zadržela.

„Pozvedla zbraň, aby po zkušenosti s řidičovou bezohledností chránila sama sebe,“ řekl seržant Mark Wysocky, mluvčí dálniční hlídky.

Snažil se stihnout další zaměstnání

Podle oficiální zprávy se López, který byl v tu dobu stále ve službě, při vystupování ze svého auta pokoušel Wattsové vysvětlit, proč jel tak rychle. Prý se snažil stihnout další zaměstnání, které mu navazovalo na policejní službu v sedm hodin ráno.

Pětatřicetiletý López se ve vazbě neohřál, ale obvinění z bezohledného řízení, což je považováno za přestupek druhého stupně, si přesto odnesl, uvedl deník The Miami Herald. Jak se totiž ukázalo, nebylo to poprvé, kdy byl spatřen, jak v policejním voze podobným způsobem uhání po dálnici do práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám