Hlavní obsah

Soutěž o nejsympatičtější maminku ovládla učitelka z Ostravy

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Jednatřicetiletá učitelka Hana Prášilová z Ostravy se čtyřletou dcerou Kristýnkou se stala v sobotu večer vítězkou finále Moravy a Slezska, soutěže o nejsympatičtější maminku a dítě, Missis 2012.

Foto: Pavel Karban, Právo

Moravskoslezské finále o nejsympatičtější maminku

Článek

Spolu s ní se v 19. ročníku zemského klání, které se uskutečnilo v ostravském hotelu Imperial Mamaison, dostaly na pomyslné stupně vítězů Petra Sklářová s dcerou Natalií a Eva Bébarová se synem Filipem. Vítězku korunovala trojice: místopředsedkyně vlády Karolína Peake (VV), moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) a starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (ODS).

V moravskoslezském finále se se svou ratolestí představilo dohromady 12 maminek. Každý pár musel absolvovat tři disciplíny: tajnou soutěž, která spočívala v rozhovoru s novinářem, volnou disciplínu a módní přehlídku. V prvním soutěžním úkolu odpovídaly maminky na záludnou otázku, například za co by utratily rovný milión nebo s kterým politikem by šly na večeři.

„Něco pro rodinu, pro dcerku pokojíček a pro sebe třeba auto. Audi,“ odpověděla, za co by utratila milión, Marcela Kappelová z Města Albrechtic.

Ve volné disciplíně si hned tři maminky secvičily se svou dcerou aerobic na spartakiádní skladbu Michala Davida Poupata. Plný konferenční sál hotelu Imperial ale viděl i ukázky z pohádek, zpěv lidové písničky nebo rockenroll. V poslední disciplíně moderovaly soutěžící maminky model svého dítěte.

Soutěž o nejsympatičtější maminku a dítě je charitativní, proto v jejím průběhu převzal biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz téměř 21 tisíc, a ostravské dětské domovy Bukovanského a Na Vizině 10, respektive, 5 tisíc korun. V dražbě korunky Missis pak charita ostravsko-opavské diecéze získala dalších 22 tisíc.

Spolu s oceněnou trojicí postoupily do finále Missis 2012, které se uskuteční v únoru příštího roku, Gabriela Prchalová s dcerou Markétou a Dagmar Kožinová s dcerou Adélou.

Reklama

Výběr článků

Načítám