Hlavní obsah

Muž a žena zemřeli po 72 letech manželství ruku v ruce

Novinky, Markéta Klánská
State Center

Manželství už v dnešní době neznamená to, co dřív. Přesto existují světlé výjimky, které dodávají druhým naději. Jeden takový příběh lásky prožili manželé Yeagerovi z Iowy, kteří spolu vydrželi 72 let. Nikdy je nic nerozdělilo, ani tragická nehoda. Odešli přesně hodinu po sobě a ve chvíli, kdy umírali, se drželi za ruce, zmátli dokonce i přístroje monitorující srdeční činnost.

Článek

Norma Stocková a Gordon Yeager vykročili na společnou cestu životem 26. května 1939 ve městě State Center v Iowě, kde také vychovali čtyři děti. Ačkoli museli v životě čelit i krušným chvílím, kdy jim dva synové tragicky zemřeli při autonehodách, neztratili víru sami v sebe.

„Věřili v manželství a lásku až za hrob. Vybrali si společný život a u toho zkrátka zůstali. Nemyslím si, že se za jejich manželstvím skrývalo nějaké velké tajemství. Občas se doháněli k šílenství, ale vždy to vyřešili,“ řekl regionální televizi KCCI Dennis Yeager, nejmladší z jejich dětí.

Normino srdce bilo za oba

Nechtěli se opustit, proto nejspíš musel následovat i společný konec. Ve středu 12. října vyrazili na výlet do města, kam už ale nedorazili. Cestou se jim stala autonehoda a oba skončili na jednotce intenzivní péče. Leželi vedle sebe a neustále se drželi za ruce. Čtyřiadevadesátiletý Gordon zemřel toho dne v 15:38, přesto jeho monitor ukazoval srdeční činnost.

„Bylo to velmi podivné. Drželi se za ruce, když otec přestal dýchat. Nevěděl jsem, co se děje, neboť monitor napojený na jeho srdce stále běžel,“ popsal Dennis.

Když se pak zeptal zdravotní sestry, o co jde, ukázala na sevřené ruce. Normino srdce totiž bilo za oba a citlivý monitor to zaznamenal. Přesně o hodinu později, v 16:38, pak odešla na věčnost i Norma ve věku 90 let.

Ruku v ruce až do úplného konce

„Ani jeden by nechtěl žít bez toho druhého. Byli jsme upřímně šťastni, že odešli společně tímto způsobem,“ řekla Donna Sheetsová, nejstarší dcera manželů Yeagerových.

Zesnulí manželé se drželi za ruce i v úterý na svém vlastním pohřbu, když byli pochováni ve společné rakvi. Dokonce i jejich popel byl následně po kremaci smíchán, uvedla regionální televize KCCI.

Reklama

Výběr článků

Načítám