Hlavní obsah

Dcera francouzského prezidentského páru dostala jméno Giulia

Právo, nek
Paříž

Carla Bruniová-Sarkozyová oznámila jméno své novorozené dcery. Její manžel prezident Nicolas Sarkozy ho dosud odmítal prozradit s tím, že „přenechá tuto radost mamince“.

Foto: Profimedia.cz

Carla Bruniová s manželem Nicolasem Sarkozym

Článek

„Jsem velmi dojata početnými blahopřáními, která mi přicházejí od (středečního) narození naší holčičky Giulie,“ napsala prezidentova manželka na svých internetových stránkách. Giulia je italskou obdobou Julie. Bruniová-Sarkozyová z Itálie pochází.

Podle komentářů dala Carla dívce jméno podle své stejnojmenné italské tety, nazývané Tata Gigi, která je bezdětná a vnímá Carlu jako vlastní dceru. Pětaosmdesátiletá teta se prý nikdy neskrývala svou náklonností nejen ke Carle, ale i k Sarkozymu.

Ten řekl, že je „velmi šťasten“, že mu manželka ve středu večer porodila dceru. Se svými pocity se svěřil při čtvrteční návštěvě závodu ve městě Laval západně od Paříže. Dosud se k těhotenství své ženy nevyjadřoval.

Sarkozy dostal knihu receptů, bryndáček a dub k zasazení

„Všichni rodiče tady jistě chápou naši ohromnou radost, která je o to větší, že je to naše soukromá radost,“ řekl. Sarkozy manželku navštívil ve čtvrtek před půlnocí, když se vrátil z Frankfurtu, kde jednal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Další rodinnou návštěvu absolvoval ve čtvrtek ráno před zahájením svého pracovního dne.

Ačkoli prezidentská kancelář předem upozornila, že nebude narození oficiálně oznamovat, a varovala před snahami o pořízení fotografií, reagoval Sarkozy přátelsky na dárky, jimiž jej lidé zasypali. Pro dceru dostal třeba bryndáček, pro manželku knihu s recepty a také malý doubek.

Honička reportérů za prvním snímkem dítěte ale už začala. Paparazzi vytrvale číhají u pařížské kliniky La Muette, nemocnice je ale přísně střežena policií.

Bruniová vždy prohlašovala, že bude dítě před veřejností chránit, a proto prý nebudou žádné oficiální fotografie. Upozornila, že má v záloze advokáta, pokud by se někdo snažil soukromí rodiny narušit pořizováním ilegálních snímků. Obavy má více ze zahraničních než francouzských médií.

Šéfredaktor německého listu Gala Matthias Gürtler ale věří, že se fotky dítěte stejně někde objeví. „Snímky budou,“ řekl v televizním interview.

Reklama

Výběr článků

Načítám