Hlavní obsah

Nápadité 3D tapety mění garážová vrata v hangáry či hřbitovy

– Mnichov
Novinky, Markéta Klánská

Anglosaský svátek Halloween se blíží a každý může svobodně vyjádřit své sympatie k němu. Německá firma spolu s umělcem Thomasem Sassenbachem proto pro tuto příležitost připravila sérii úchvatných 3D fotografií, které se připevňují na garážová vrata. Navodí děsivou atmosféru, odlákají nechtěné návštěvníky a podnítí zvědavost kolemjdoucích.

Foto: Profimedia.cz

Halloween je plný děsu, mrtví se probouzejí a skrze garážová vrata k nám přicházejí ze záhrobí

Článek

Neobvyklé návrhy nápadně inspirované svátkem Všech svatých vytvořil pro německou společnost style-your-garage.com 47letý umělec Thomas Sassenbach. Některé jsou úsměvné, jiné opravdu dokážou vzbudit v člověku strach, když vyvolávají iluzi, že z garážových vrat vychází smrtka s velkou kosou, popřípadě mrtvá dívka.

Foto: Profimedia.cz

Symbolem halloweenu je dýně, v tomto případě usměvavá

Všechny 3D obrazy, jejichž cena se pohybuje kolem 165 eur (4100 korun), vypadají naprosto přesvědčivě. Jsou natištěny na speciální nepromokavé plachty podobné těm, které se používají na nákladních vozech, jen jsou kvalitnější. Výrobce uvádí, že jsou prakticky nezničitelné, neboť jsou navíc odolné proti trhání. Ke garážovým vratům se pak připevňují pomocí suchých zipů a lze je tedy kdykoli opět sundat.

Foto: Profimedia.cz

Co asi ukrývají tato tajemná vrata? O tom se mohou kolemjdoucí jen dohadovat

„Chtěl jsem garážím dodat špetku stylu a zábavy, proto jsem vytvořil ty ohromující obrazy. Fotografická plátna opravdu přilákají pozornost. A když nic jiného, alespoň zmizí nudná šeď a nahradí ji pestré barvy,“ uvedl pro deník The Daily Mail Sassenbach.

„Halloweenské motivy jsou určeny pro každého, kdo tento svátek zbožňuje a chce to také všem ukázat. Nebo si je mohou pořídit ti, kteří chtějí jen postrašit své sousedy,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Zářivý duch na garážových vratech může odradit nevítané zloděje, ale i malé koledníky

Společnost se sídlem v Mnichově nabízí nepřeberné množství nejrůznějších garážových plachet, které lze použít v jakoukoli roční dobu. Na kolemjdoucí tak najednou může z garáže vykouknout zdánlivě skutečný obraz malého letadla, nákladního vozu, vinného sklepa nebo třeba pláže.

Foto: Profimedia.cz

Kdo neuznává halloween, může si na garážová vrata pořídit třeba 3D obrázek malého letadla a podpořit tak zvědavost sousedů

Reklama

Výběr článků

Načítám