Hlavní obsah

Američan zhubl více než 100 kilogramů bez operací, pilulek a zázraků

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wakefield

Ještě před několika lety vážil Tom Carano z Wakefieldu v Massachusetts přes 220 kilogramů. Bez jediné operace a bez jakýchkoli zázračných pilulek však zhubl téměř o polovinu. Díky pevné vůli a zdravému životnímu stylu si užívá každý nový den.

Článek

„Ve skutečnosti jsem nežil, jen jsem přežíval,“ řekl regionální televizi WCVB Tom Carano, který svou maximální váhu vlastně nikdy přesně nezjistil, neboť byl příliš těžký, aby ho mohla lékařka v ordinaci zvážit.

„Tady máte předepsané léky na krevní tlak, tady na cholesterol. Velmi brzy se z vás stane diabetik a tady vám dávám jednu pilulku na cestu domů. Vezměte si ji hned, bojím se totiž, že vás cestou skolí mozková mrtvice,“ říkávala Caranovi před několika lety jeho lékařka.

A přesně to byla poslední kapka v jeho 20letém boji s nadváhou. Bylo mu teprve 44 a už se cítil mizerně a osamoceně, bylo mu z toho špatně. Domluvil si schůzku ohledně bandáže žaludku a začal jíst zdravě, aby se na tento chirurgický zákrok připravil. Na operaci ale nakonec nešel.

„Už během šesti až osmi týdnů jsem se cítil mnohem lépe. Dokonce se mi podařilo nějaké to kilo shodit,“ řekl Carano.

Hlavní je včas začít

Tento úspěch mu naprosto změnil život. Přidal se k místní organizaci, která podporuje zdravý životní styl, a začal navštěvovat sezení v hubnoucí skupině. Jako první cíl si stanovil, aby pro lepší pocit shodil alespoň 20 kilogramů. Nepotřeboval pilulky ani operaci, místo toho se spolehl na starou dobrou dietu a cvičení.

„Zpočátku to sice vypadá hrozivě, ale rozhodně se to vyplatí. Odměna je skutečně sladká. Dřív jsem začínal den tím, že jsem se přehřál při navlékání ponožek, a to mě ovlivnilo až do večera. Nevítal jsem nový den s úsměvem, jako nyní,“ dodal Carano, který tak apeluje na mladé lidi, aby boj s nadváhou nijak neodkládali.

Se sportem to Carano přesto nijak nepřehání, ráno si zajde na cvičení ve vodě a večer si dopřeje půlhodinovou procházku. Svůj život hlavně ale obohatil o některé zdravé návyky, každé ráno snídá a obecně pije větší množství vody. Váží o více než 100 kilogramů méně a dokonce už nepotřebuje žádné léky jako dřív, uvedla v tomto týdnu bostonská televize WCVB.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám