Hlavní obsah

Elektrikář si při opravě drátů vysokého napětí počínal jako akrobat

Novinky, Markéta Klánská
Te-čou

Dlouhé dny příprav a školení předcházely unikátní opravě drátů vysokého napětí, kterou toto pondělí provedli specialisté z Číny. Elektrikáři z provincie Šan-tung si získali pozornost médií, když jeden z nich vyšplhal na vodiče pod napětím 660 kilovoltů a vlastnoručně je opravil. Jeho počínání připomínalo spíše akrobatické vystoupení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní oprava elektrického vedení pod napětím 660 kilovoltů připomínala akrobatické vystoupeníVideo: Reuters

 
Článek

Letos v létě odhalila inspekce, že jedna ze součástek, která drží dráty od sebe, potřebuje opravu. Inženýři se rozhodli zaúkolovat lidi, neboť usoudili, že je to nejspolehlivější a nejbezpečnější řešení. Alternativní možnost, poslat do akce roboty, se jim zdála příliš riskantní. Zmíněné technologie prý nejsou v současné dobé zcela spolehlivé.

Následovalo tedy čtrnáct dní, během kterých se šest pracovníků z elektrárny v Šan-tungu na celou operaci připravilo. V pondělí ráno pak jeden z nich hbitě vyšplhal nahoru na dráty vysokého napětí a během 35 minut vše opravil.

Při návratu na pevnou zem pak sklidil zasloužený potlesk od kolegů. Kdyby však úkol nesplnil, celá provincie by mohla dočasně přijít o výraznou část přísunu energie, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám