Hlavní obsah

Na golfovém hřišti v Austrálii žijí nezvaní hosté - agresivní žraloci

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Golfisté musí na hřišti překonávat mnoho nástrah, ale jen málokde se mohou setkat s agresivními žraloky, jako na hřišti v Carbrook v australském Brisbane. V mělkých vodách mezi 12. a 15. jamkou tam totiž plavou žraloci bělaví, kteří mohou být člověku velmi nebezpeční.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na golfovém hřišti v Austrálii žijí žralociVideo: Reuters

 
Článek

Hřiště v Brisbane bylo zatopeno koncem 90. let, když se řeka Logan vylila ze svých břehů. Povodeň odezněla, ale v jezírku uprostřed greenu se nečekaně objevili noví obyvatelé. Majitelé tedy umístili kolem jezírka výstražné cedule, aby náhodou nikoho nenapadlo potápět se pro ztracený míček. Přesto se najdou lidé, kteří jsou nepoučitelní.

„V posledních měsících jsem viděl jednoho člena klubu, který se snažil míček vylovit naběrákem, ale skončil po pás ve vodě. Okamžitě se začal škrábat ven,“ zavzpomínal pro agenturu Reuters jeden z golfistů.

Žraloci se stali nedílnou součástí hřiště

Sice existuje několik golfových hřišť, kde mají smrtící krokodýly a aligátory, ale majitelé hřiště v Brisbane se jako jediní mohou pyšnit žraloky. Dokonce se tu každý měsíc pořádá turnaj s názvem Shark Lake Challenge, který nabízí hráčům adrenalinové vyžití v okolí žraločího jezírka.

Reklama

Výběr článků

Načítám