Hlavní obsah

Spícího muže překvapilo ultralehké letadlo, narazilo do střechy jeho domu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Fé

Roberto Osvaldo Mendez z argentinské provincie Santa Fé si v pondělí ve své ložnici užíval odpolední siestu, když mu do střechy vrazilo ultralehké letadlo se dvěma muži na palubě. Je až neuvěřitelné, že se nikomu nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinec spal, když mu do ložnice spadlo letadloVideo: Reuters

 
Článek

Devětapadesátiletý pilot Guillermo Thomas a 53letý spolucestující Remilly Molini bez problémů vzlétli v letadle typu Star Light LV-X-207 z malého letiště, ale krátce po startu začali ztrácet výšku. Najednou se ocitli v obydlené oblasti a narazili přímo do rodinného domu, kde spal jeho majitel.

„Vyděsil jsem se a utekl z pokoje dolů. Když jsem se vzpamatoval, šel jsem se nahoru podívat," začal popisovat nehodu Mendez.

„Dva muži zrovna vylézali z letadla. Ve střeše jsem měl ohromnou díru, dům byl celý poničený, všechen nábytek byl rozbitý a kolem stříkal benzín. Dostal jsem strach,“ dodal.

Stačilo málo a vše mohlo být jinak

Jeden z pilotů sice lehce krvácel, ale oba se mohli sami pohybovat. Nikomu se jako zázrakem nic vážnějšího nestalo. Kdyby ale letadlo trefilo střechu o kousek vedle, narazilo by přímo do spícího Mendeze.

Hasiči uzavřeli okolní oblast, neboť podle nich letadlo vážně narušilo statiku domu, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám