Hlavní obsah

Superhrdina ze Seattlu byl zatčen, na „padouchy“ používal pepřový sprej

– Seattle
Novinky, Markéta Klánská

Třiadvacetiletý samozvaný superhrdina ze Seattlu skončil ve vězení, když napadl čtyři lidi s pepřovým sprejem v ruce. Tento muž, který si říká Phoenix Jones, se za poslední roky stal slavným, ale tentokrát zašel podle místní policie příliš daleko. Soudní slyšení s ním proběhne tento čtvrtek.

Článek

Jones nosí černou masku se zlatými prvky a oblek, který imituje svaly. Stal se jednou z nejvýraznějších postav samozvaných hrdinů, kteří v ulicích Seattlu zabraňují násilí. Jeho kousky přilákaly pozornost mnoha médií. Dokonce měl k dispozici i televizní štáb, který mu byl v posledních měsících v patách. Často byl viděn s pepřovým sprejem, se kterým prý útočil na lidi pouze proto, aby předešel pouličním potyčkám.

„To, že má na sobě kostým, z něj nedělá speciální případ, který by přesahoval právo. Nikdo nemůže jen tak chodit kolem a napadat lidi pepřákem, i když nabude dojmu, že je na obzoru násilí,“ řekl mluvčí policie v Seattlu, detektiv Mark Jamieson.

Usvědčilo ho video

V roli strážce ulic Seattlu se Jones objevil už několikrát, ale v posledním případu, který má natočený také na videu, zašel podle policie příliš daleko. Na roztřeseném videu je vidět Jones a jeho pomocník známý pod jménem Ghost (Duch), jak zamířili ke skupince lidí, mezi kterými údajně došlo ke konfliktu. Zdá se ale, jakoby to byli právě oni, kteří rozpoutali rvačku. A pepřový sprej nelze v Jonesových rukou přehlédnout.

„Rozhodli se Phoenixe Jonese zastavit, ačkoli nedělá nic nezákonného,“ řekl superhrdinův dobrovolný mluvčí, Peter Tangen.

Policie má však dostatek záznamů, které svědčí o tom, že se Jones často míchá do podobných potyček. Dokonce se zvýšil i počet lidí, které údajně ohrozil pepřovým sprejem. Policie tedy už několikrát Jonese upozornila, aby incidenty hlásil, místo aby se je sám snažil řešit.

On však neuposlechl a skončil ve vazbě. V záznamu ovšem nemá uvedeno jméno Phoenix Jones, nýbrž Benjamin John Francis Fodor, uvedl deník The Daily Telegraph.

Český superhrdina zatím bez potíží

I česká metropole má svého superhrdinu, SuperVáclava, který začal fungovat teprve koncem září. I on vzal zákon do svých rukou poměrně nemilosrdně. [celá zpráva]

Praha má svého superhrdinuVideo: Novinky

Ve svých zásazích mimo jiné ztrestal exkrementem pejskaře, který neodklidil výkaly svého psa. I on tak musí být připraven na to, že na něj dříve nebo později některý z jeho terčů podá trestní oznámení, nebo se mu aspoň odmění za jeho intervenci ručně.

Reklama

Výběr článků

Načítám