Hlavní obsah

Yetti žije na Sibiři, máme důkaz, tvrdí Rusové

Novinky, Jakub Kynčl

Chomáč hrubých vlasů, tucty svědků přísahajících, že viděli yettiho, a přesný popis stvoření vysokého asi 215 centimetrů, které krade vesničanům dobytek. To jsou dosavadní výsledky zkoumání vědců v ruském regionu Kemerovo.

Článek

Mezinárodní tým složený z vědců z USA, Kanady, Švédska, Estonska, Mongolska a Číny byl do Ruska pozván na přezkoumání existujících důkazů o existenci yettiho. A nyní už je jasné, že slaví první úspěchy. Série důkazů totiž začíná být opravdu zajímavá. [celá zpráva]

Ruské úřady nyní vědcům dávají za pravdu a tvrdí, že tým našel nezvratné důkazy o tom, že na Sibiři yetti skutečně žije. Skeptici však proti tomuto tvrzení protestují. A důvod? Vědecký tým totiž zatím nemá žádnou fotografii či DNA. Jejich tvrzení je prý založeno jen na ohnutých a zlomených větvích, jedné nejasné stopě ve sněhu a chomáči šedivých vlasů, které nalezli v jeskyni.

Úřady v regionu Kemerovo, kde se zmíněná jeskyně nachází, neváhaly a vydaly prohlášení, ve kterém stojí, že vědecký tým získal nezpochybnitelné důkazy o tom, že yetti na Sibiři žije.

Kritici neopomínají zmínit také to, že celá expedice má podle nich za cíl učinit z oblasti oblíbenou turistickou destinaci a nemá žádný vědecký základ. Tým však oponuje tím, že jsou nejblíže v historii k chycení jednoho z těchto stvoření.

"Během expedice do jeskyně Azasskaja shromáždili účastníci důkaz, že oblast obývá sněžný muž. Našli stopy, jeho domnělou postel a různé předměty, kterými si yetti zřejmě označuje teritorium," stálo ve značně optimistické zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám